Nieuws

Terug naar overzicht

Logistieke efficiëntie met de Aplex APC-3072 / APC-3082

Door de snelle groei van online webshops moeten pakketten steeds sneller de deur uit, daardoor wordt efficiëntie in de logistieke sector steeds belangrijker. Om het hele logistieke proces snel en foutloos te laten verlopen worden heftruck terminals ingezet.

Een heftruckterminal is een Panel PC dat in een heftruck gemonteerd is waar Warehouse Management Software op geïnstalleerd staat. Op het scherm krijgt de chauffeur essentiële informatie dat nodig is voor het hele logistieke proces. Denk daarbij aan de locatie waar de chauffeur heen moet rijden, welke producten verzameld moeten worden, of welke hoeveelheden er ingeladen moet worden. Doordat de Panel PC een touchscreen heeft, kan de chauffeur alle informatie met de hand invoeren of wijzigen. Naast handmatige invoering kan er ook een barcode scanner gebruikt worden die de gegevens direct invoert.  

APLEX  heeft de APC-3072 en de APC-3082 in-vehicle Panel PC op de markt gebracht. Dit zijn fanless In-vehicle aluminium Panel PC’s die speciaal zijn ontwikkeld voor deze logistieke sector. Ze worden aangestuurd door de Intel Atom E3845 en Freescale ARM Cortex A9 i.MX6 Dual Lite-processors. Om een volledige water en stofdichte bescherming te bieden is de serie ontwikkeld met een IP66 behuizing inclusief M12 aansluitingen.