Onze geschiedenis

 

 

”Wij zetten net even dat stapje extra”

Wij zien dat de wereld om ons heen steeds complexer wordt en mensen met de juiste kennis schaarser. Laat u niet ontmoedigen.

Wij laten ons graag inspireren en spelen continu in op trends en bewegingen in de markt en assisteren onze klanten zo veel mogelijk bij de meest uiteenlopende wensen. Wij ondersteunen onze klanten proactief, met innovatieve industriële technieken en de allernieuwste producten. 

HPS Industrial vraagt verder door om tot de kern van het probleem te komen. Een proactieve instelling die van aanpakken getuigt zorgen voor een optimale samenwerking. Dankzij onze specialistische kennis kunnen wij meedenken met het opstellen van de juiste PC configuratie, bouwen en testen wij deze klant specifieke PC systemen op onze eigen assemblage afdeling.

Wij weten waar wij het over hebben en zetten net even dat stapje extra voor u.

Onze geschiedenis

1993

Opgericht in 1993 De focus was Power Back-Up Systemen voor de industriële klanten.

Dat zie je nog in de naam: HPS Industrial = Hermac Power Systems. Meer en meer kwamen daar computersystemen voor de Industriële markt in het portfolio bij.

1995

Dat leidde in 1995 tot een distributiecontract met Arbor Technology Corporation uit Taiwan.

Een wereldwijd bedrijf met een hoge reputatie in Industriële Computer systemen. Arbor heeft de betekenis van een groene overkapping in een tuin. Dat groene imago heeft Arbor nog steeds.

1998

In 1998 werd de eerste medewerker in dienst genomen door oprichter Taco Scheper

Daarna was er elk jaar een gestage groei.

2000

In 2000 kwam er in Scherpenzeel een eigen locatie.

Die locatie was van belang omdat de kracht van HPS steeds meer is komen te liggen op het aanpassen van systemen aan de specifieke eisen van klanten.

2015

Sinds 2015 Netwerkproducten.

HPS heeft zich ook toegelegd op het adviseren van relaties bij het ontwerp van een industrieel netwerk.

2019

In 2019 is PLC Direct ingelijfd.

Dit bedrijf uit Ede richt zich op dezelfde markt als HPS. De focus ligt daar op PLC gebaseerde oplossingen. Voor klanten is deze synergie zeer welkom. Bij zowel HPS Industrial als PLC Direct zijn alle medewerkers technici die met verstand van zaken klanten kunnen adviseren.

2022

Eind 2021 heeft HPS zich met haar dochter organisaties gevestigd in een kantoor in Veenendaal.

Vanwege uitbreidingen is een verhuizing noodzakelijk. Ook de mogelijkheid om klanten te ontvangen zijn in het nieuwe kantoor veel beter.