Nieuws

Nieuws & artikelen

ECO-1000 UPS-serie De ECO-1000-serie is een zelfvoorzienende, industriële supercondensator die een energieback-up oplossing biedt voor jouw computers en andere IIoT-apparaten. De ECO-1000-serie zorgt voor energieredundantie tegen onverwachte stroomuitval wanneer computers worden ingezet in een afgelegen en mobiele omgeving en in de  veeleisende ‘edge-omgeving’.

Lees verder
20 maart 2024

Ethernet switch, voor ieder budget

Ethernet switch, Planet IGS-500T  Een ‘recht toe – recht aan’ switch voor je industriële omgeving. Compact in te bouwen 5-poorts 10/100/1000T Gigabit Ethernet Switch. Met redundante voeding van 9-48 VDC of 24V AC.  Stevige behuizing voor wand- of DIN-rail montage. Lees hier meer.

Lees verder
13 maart 2024

Edge PC met 14e/13e Gen Intel® Core™ i9/i7/i5/i3 processor

Robuust fanless ysteem met keuze uit 14e en 3e generatie Intel Core i9/i7/i5/i3 desktopprocessoren. Krachtige en snelle Edge-PC voor Edge-computing, en applicaties waarbij rekenkracht en snelheid gewenst is.

Lees verder
20 januari 2024

Hij bestaat echt! Een ultra compacte breed inzetbare box-pc.

Box PC breed inzetbaar door de compacte afmetingen en geschikt om 3 displays op aan te sluiten met 4K resolutie.

Lees verder
20 november 2023

Windows 10 support stopt!

Einde tijdperk Windows 10 Pro in zicht Na een lange periode van het tijdperk Windows 10 Pro komt het einde toch in zicht. Microsoft is al gestopt met de functionele updates en komt alleen nog met veiligheidsupdates.  Op 14 oktober 2025 komt Microsoft met de laatste update en daarna stopt de ondersteuning vanuit Microsoft voor dit besturingssysteem helemaal. Wanneer je deze laatste update wilt kunnen installeren dan moet je wel zorgen dat je systeem is voorzien van de Windows 10 Pro 22H2 versie.

Lees verder
11 september 2023

Cobots met IP68

Door de IP68-beschermingsgraad zijn deze cobots bestand tegen stof en water.

Lees verder
01 november 2022

Blijf operationeel met Infosec!

Het Franse merk INFOSEC UPS SYSTEM is de nieuwe partner van HPS Industrial B.V. om de markt voor industriële UPS-systemen in de Benelux verder te ontwikkelen.

Lees verder
26 januari 2022

Samenwerking met Advantech

Wij zijn trots op de samenwerking met Advantech, leverancier van industriële en embedded systemen, op het gebied van Artificial Intelligence (AI)

Lees verder
27 oktober 2021

Zonder hardware geen software...

Vandaag de dag praat iedereen over AI of wel Artificial Intelligence. Een begrip dat zeker in de Aziatische en Amerikaanse markt niet meer weg is te denken. In Europa is AI binnen de industrie, denk o.a. aan predictive maintenance, ook langzaam maar zeker zichtbaar aan het worden. Veel startupbedrijven houden zich bezig met algoritmes en zijn hierin zeer sterk om de juiste modellen te creëren die straks op een Edge pc of Inference pc gezet kunnen worden.

Lees verder
06 september 2021

Intel® Elkhart Lake en IBASE fanless IoT gateway

Intel® Elkhart Lake en IBASE fanless IoT gateway Intel® gebruikt codenamen wanneer ze het hebben over producten en technologieën die nog niet op de markt zijn verschenen. Elkhart Lake is zo’n codenaam, vernoemd naar het toeristendorp in Wisconsin, USA

Lees verder
03 juli 2021

Logistieke efficiëntie met de Aplex APC-3072 / APC-3082

Door de snelle groei van online webshops moeten pakketten steeds sneller de deur uit, daardoor wordt efficiëntie in de logistieke sector steeds belangrijker. Om het hele logistieke proces snel en foutloos te laten verlopen worden heftruck terminals ingezet.

Lees verder
05 mei 2021

De nieuwe FPC-810X serie

De vraag naar snelle Industriële Box PC's met flinke rekenkracht neemt steeds meer toe, daarom voegt HPS Industrial de nieuwe FPC-810X serie van ARBOR Technology Corp. toe aan de product portfolio. De FPC-8100 is een fanless robuuste Industriële Box PC die de laatste Intel® Core™ i9/i7/i5/i3 processoren ondersteunt op het nieuwe Intel® 10e generatie Comet Lake platform.

Lees verder
04 mei 2021

Video : Resistive vs Capacitive touchscreens

Resistive en Projected Capacitive touchscreens, het zijn de twee meest voorkomende type touchscreens die in de industriële automatisering worden gebruikt. Maar wat is daadwerkelijk het verschil tussen deze twee vormen? En waar worden ze het meest toegepast? Bart Koenraad laat het zien in deze video.

Lees verder
30 april 2021

Assembled in The Netherlands

Voor verscheidene klanten leveren wij rackmount systemen compleet turn key geconfigureerd op klant specificatie. Dit kunnen 1U systemen zijn, maar ook 2U, 3U en 4U systemen worden veel gevraagd. Deze systemen worden in verschillende omgevingen ingezet, bijvoorbeeld voor besturingen, AI, image processing en data storage maar ook in kantooromgevingen.

Lees verder
08 juni 2020

Optimale afleesbaarheid door High Brightness techniek.

Heeft u te maken met een scherm wat moeilijk afleesbaar is in zonlicht of ander omgevingslicht? Samen met APLEX Technology leveren we Panel PC's en TFT oplossingen met een optimale afleesbaarheid. Dit bereiken we door het toepassen van auto dimming en een high brightness LCD-panel waarbij de helderheid van het scherm automatisch wordt aangepast aan de omgevingslicht.

Lees verder
28 februari 2020

De industrie loopt langzaam warm voor touchscreens met Optical Bonding

In de scheepvaart en de voedselindustrie zien we steeds meer specifieke uitdagingen met betrekking tot werkomgevingen. U kunt hierbij denken aan koude of vochtige werkomgevingen waar bijvoorbeeld condens een grote rol speelt, zeker als de schermen gereinigd dienen te worden met heet water. Ook zijn er omgevingen die last hebben van constant (direct) zonlicht waardoor het beeld flink belemmerd wordt.

Lees verder
21 februari 2020

ARBOR Box en Panel PC catalogus 2020

ARBOR Technology, fabrikant van industriële Pc’s en IoT oplossingen, heeft de Box en Panel PC catalogus voor 2020 uitgebracht. In deze catalogus vind je de nieuwste series op het gebied van Panel en Box Pc’s. Een van deze series is de FPC-7900 reeks, de opvolger van de populaire FPC-7300/7500/7600 series. Naast deze Box PC's worden ook Ultra Slim Panel Pc’s met ARM-Based Architecture vermeld.

Lees verder
10 december 2019

Het belang van PC en touchscreen in RVS

Begin oktober moesten er opeens allerlei vleeswaren uit de schappen van de winkels verwijderd worden vanwege een besmetting met de Listeria-bacterie. Deze bacteriën bleken afkomstig te zijn van een producent waar dit ‘beest’ blijkbaar onopgemerkt in de productieruimte aanwezig bleek te zijn. Dit in een mate die bij eerdere metingen niet aantoonbaar was, maar toch voor problemen zou kunnen zorgen.

Lees verder
23 oktober 2019

APLEX richt zich met de nieuwe FABS HMI serie op de voedsel- en verpakkingsindustrie.

APLEX Technology heeft de nieuwe FABS serie gelanceerd, een nieuwe lijn HMI panels met roestvrijstalen behuizing dat zich richt op de voedsel- en verpakkingsindustrie.

Lees verder
13 juni 2019

Nieuwe IP65 Panel PC’s voor Smart Retail omgevingen

HPS Industrial biedt vanaf nu nieuwe Panel PC’s aan die geschikt zijn voor Smart Retail omgevingen. Deze fanless 21.5” Panel PC’s van het merk IBASE worden als UPC-serie op de markt gebracht. De schermen zijn voorzien van een hoogwaardig IP65 front design met Projected Capacitive touchscreen, welke tevens geschikt is voor multi-touch bediening.

Lees verder
18 maart 2019

HPS Industrial neemt PLCDirect Benelux over

HPS Industrial, leverancier van industriële computeroplossingen die worden gebruikt door fabrikanten en machinebouwers, neemt PLCDirect Benelux, specialist in industriële automatisering, over. Deze aanzienlijke uitbreiding zorgt ervoor dat klanten voortaan voor alle industriële automatiseringsvragen en passende oplossingen bij HPS Industrial terecht kunnen.

Lees verder
20 februari 2019

Nieuwe UPS-oplossing met LoRa-technologie

ARBOR Technology, leverancier van industriële PC’s en IIoT-oplossingen, biedt vanaf nu via HPS Industrial zijn SCP CUBE oplossing aan. Dit is een noodstroomvoorziening (UPS) oplossing die gebruikmaakt van meerdere condensatoren, specifiek ontwikkeld voor box- en panel PC’s. Plotselinge stroomuitval of wisselende elektriciteitsaanvoer, ook al is het maar kort, kan kostbare productiemachines beschadigen.

Lees verder
23 april 2018

IBASE brengt intelligent IoT gateway systeem op de markt.

IBASE technology inc, een wereldwijde leverancier van industriële Panel en Box PC’s, brengt hun nieuwe Intel based AGS serie op de markt. De AGS serie is een intelligente IoT gateway welke zich richt op industriële toepassingen en factory automation. Cloud gegevens kunnen veilig getransporteerd worden doordat er verschillende apparaten op de gateway aangesloten kunnen worden.

Lees verder
06 maart 2018

Power over Ethernet oplossing voor de Aplex Panel PC series

APLEX Technology Inc, onze partner in industriële computer hardware, heeft een oplossing voor de Panel PC series ontwikkeld waardoor Power-over-Ethernet (PoE) beschikbaar wordt. De huidige IoT / Smart Industry markt heeft steeds meer behoefte aan large-screen Panel PC’s met daarin krachtige computers. APLEX Technology Inc heeft daarom verschillende PoE modules ontwikkeld die aansluiten op deze markt. De modules zijn beschikbaar voor de ARCHMI, ARMPAC en de ViTAM series.

Lees verder
27 februari 2018

HPS Industrial komt met industriële PC’s van iBase

HPS Industrial biedt vanaf nu het volledige assortiment Box PC’s aan van iBase. iBase heeft zijn Box PC-programma op dermate wijze ontwikkeld, dat ze snel kunnen inspelen op de behoefte van de gebruikers. Klanten vinden bij HPS oplossingen die naadloos aansluiten bij hun technische wensen.

Lees verder
23 januari 2018

HPS Industrial is vanaf 2018 distribiteur voor iBase in de Benelux

HPS Industrial is per 1 januari de nieuwe distribiteur van het Taiwanees merk iBase, leverancier gespecialiseerd in het ontwerpen en maken van robuuste industriële PC-producten. iBase heeft gekozen voor HPS als partner vanwege de expertise van het bedrijf op het gebied van marktkennis en industriële PC-toepassingen.

Lees verder
13 december 2017

HPS Industrial doet al 25 jaar zaken in Taiwan

In de industriële computerbranche worden over het algemeen strenge eisen gesteld door zowel leveranciers en afnemers. Het gaat daarbij niet alleen om hoge kwaliteit, maar ook om flexibiliteit en de betrouwbaarheid van de oplossingen.

Lees verder
03 oktober 2017

Twee medewerkers van HPS Industrial behalen de titel Moxa Certified Engineer

HPS Industrial heeft vanaf nu twee medewerkers, Waeil Haider en Bart Oosterink, met de titel Moxa Certified Engineer (MCE). Dankzij deze certificering kunnen de twee adviseurs klanten optimaal adviseren op het gebied van netwerkverbindingen.

Lees verder
03 oktober 2017

GREEFA plukt al jaren de vruchten van een goede samenwerking met HPS Industrial

Het sorteren van groente en fruit kan veel efficiënter dan met de hand en het blote oog. Dat zagen de broers Jacob en Anton de Greef al toen zij in 1952 een eerste automatische sorteermachine ontwikkelden. Inmiddels is GREEFA wereldwijd marktleider op het gebied van deze machines.

Lees verder
10 januari 2017

HPS Industrial lanceert maandelijkse nieuwsbrief

HPS Industrial bv lanceert vanaf januari 2017 een maandelijkse nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief vermelden we het laatste nieuws, de nieuwste cases en de nieuwste producten. De klant is daardoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen HPS Industrial bv. Aanmelden voor deze nieuwsbrief kan via de inschrijven knop aan de onderkant van deze pagina, of via de onderstaande button.

Lees verder
04 januari 2017

HPS Industrial introduceert de nieuwe ViTAM serie van Aplex Technology

HPS Industrial heeft de nieuwe lijn RVS Panel PC’s en industrial monitors van Aplex Technology op de markt gebracht onder de naam ViTAM. Deze serie is ontwikkeld voor verschillende toepassingen zoals de voedselverwerking industrie, chemische industrie en factory automation. De ViTAM Panel PC serie is beschikbaar op 2 verschillende processor platforms, ARM based en X86 based.

Lees verder
14 november 2016

LEC-2580 : Stadsbeveiliging systeem houdt een oogje voor je in het zeil.

Uit onderzoek blijkt dat tegen het jaar 2030, ongeveer 60% van de wereldbevolking in de stad woont. Dat betekend dat er zo’n 4,9 miljard mensen zich voortbewegen in de soms meest uiteenlopende grootste metropolen op de wereld.

Lees verder
06 oktober 2016

HPS Industrial verzorgt Europees onderhoud Arbor

HPS Industrial is door het Taiwanese Arbor, leverancier van computing platforms en oplossingen, verkozen voor het onderhoud van de Gladius 5, Gladius 8 en IOT-800. Europese klanten kunnen voortaan bij HPS Industrial terecht voor technische ondersteuning, telefonische support, ruilservice, testen, voorraadbeheer en logistiek management van deze Arbor-producten voor industriële mobiele toepassingen.

Lees verder
04 oktober 2016

ARM + Linux based IoT oplossing : De Artila Matrix-504

De ontwikkelingen op het gebied van IoT gaan constant door. Daardoor ontstaat er steeds meer vraag naar embedded computers die gemakkelijk in apparaten kunnen worden ingebouwd. Daarbij is een laag energie verbruik vereist in combinatie met kleine afmetingen en zeer hoge betrouwbaarheid.

Lees verder