Nieuws

Terug naar overzicht

De industrie loopt langzaam warm voor touchscreens met Optical Bonding

In de scheepvaart en de voedselindustrie zien we steeds meer specifieke uitdagingen met betrekking tot werkomgevingen. U kunt hierbij denken aan koude of vochtige werkomgevingen waar bijvoorbeeld condens een grote rol speelt, zeker als de schermen gereinigd dienen te worden met heet water. Ook zijn er omgevingen die last hebben van constant (direct) zonlicht waardoor het beeld flink belemmerd wordt.

Optical Bonding biedt de oplossing om deze problemen op te vangen.

Optical Bonding is een techniek waarbij er een gel laag tussen LCD scherm en protectieglas wordt toegepast zodat de normaal aanwezige luchtlaag verdwijnt. Deze techniek zorgt niet alleen voor betere afleesbaarheid en robuustheid maar voorkomt ook condensvorming door temperatuur verschillen.

In reguliere industriële omgevingen wordt deze techniek nog relatief weinig gebruikt, hoewel de meerwaarde voor de leesbaarheid en levensduur significant is. Tevens is het design van deze schermen aantrekkelijk vanwege de gelijkenis met moderne tablets, denk hierbij aan een volledig vlakke voorzijde met indien gewenst een Touchscreen.

HPS Industrial is inmiddels zeer bekend en ervaren met deze techniek. De korte lijnen en expertises van onze organisatie zorgen voor dat specifieke wensen van klanten kunnen worden gerealiseerd. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden met betrekking tot Touchscreens en techniek van Optical Bonding? Neem dan  contact op met onze verkoopafdeling via telefoon 033-2774905 of email verkoop@hpsindustrial.nl