Nieuws

Terug naar overzicht

HPS Industrial neemt PLCDirect Benelux over

HPS Industrial, leverancier van industriële computeroplossingen die worden gebruikt door fabrikanten en machinebouwers, neemt PLCDirect Benelux, specialist in industriële automatisering, over. Deze aanzienlijke uitbreiding zorgt ervoor dat klanten voortaan voor alle industriële automatiseringsvragen en passende oplossingen bij HPS Industrial terecht kunnen.

De expansie zet HPS Industrial op een stevigere positie in de markt en laat daarbij interne processen efficiënter verlopen. Daarnaast biedt HPS uitgebreider advies en een breder productaanbod, waaronder industriële PC’s, rack servers, PLC’s, HMI’s en industriële netwerken. Door de expertise van de twee bedrijven te combineren kan HPS Industrial nu nog beter inspringen op de laatste ontwikkelingen op het gebied van IoT en Industrie 4.0. De eerste reacties vanuit belangrijke toeleveranciers zijn bijzonder positief.

Merkreputatie
Beide bedrijven bestaan al meer dan 25 jaar en hebben een sterke merkreputatie opgebouwd in de branche. De merken blijven dan ook allebei in de markt bestaan. Alle bedrijfsactiviteit wordt verplaatst naar het kantoor van HPS Industrial in Scherpenzeel. “Voor klanten en de teams is het belangrijk dat we op dezelfde plek werken en dat we van elkaar leren. Verder blijft iedereen zijn eigen werk doen en daarbij vanuit de bestaande bedrijfsnaam werken. In de komende jaren kunnen we bekijken waar we door eventuele organisatieveranderingen voor klanten nog meer waarde kunnen bieden”, aldus Pieter van Woerden, directeur van HPS Industrial.

Waarborging van continuïteit
HPS Industrial zag in de overname van PLCDirect Benelux een uitgelezen kans om uit te breiden en zich sterker te positioneren in de markt. Niet alleen sloot het portfolio naadloos aan op het bestaande aanbod, maar was ook de eensgezindheid in zowel de bedrijfscultuur als de marktbenadering van grote waarde.

Pieter van Woerden, licht de overname als volgt toe: “Door het schaalvoordeel dat we genieten dankzij deze overname kunnen we de beste diensten aan klanten bieden en langetermijnsamenwerkingen opzetten. We zien bij veel klanten dat zij zowel computeroplossingen als PLC’s gebruiken. Nu hebben we de expertise voor beide gebieden in huis.” De keuze voor PLCDirect Benelux voelt als vanzelfsprekend. “We zijn allebei bedrijven met een technische focus. Daarbij hebben we altijd de klant en de technische voordelen die een product hem moeten opleveren in gedachten. Onze klanten waarderen dat, want zij denken ook zo. Die match was zeker belangrijk.”

Maarten Klaassen, Manager van PLCDirect Benelux, voegt daaraan toe: “Zowel HPS Industrial als het team vanPLCDirect Benelux onderscheiden zich in hun expertise. Bij de diverse onderlinge kennismakingen was het mooi om te zien dat we elkaar goed begrepen. Er is aan beide kanten dan ook veel enthousiasme om nu samen verder te gaan.”

De overname is per direct van kracht.