Nieuws

Terug naar overzicht

Nieuwe UPS-oplossing met LoRa-technologie

ARBOR Technology, leverancier van industriële PC’s en IIoT-oplossingen, biedt vanaf nu via HPS Industrial zijn SCP CUBE oplossing aan. Dit is een noodstroomvoorziening (UPS) oplossing die gebruikmaakt van meerdere condensatoren, specifiek ontwikkeld voor box- en panel PC’s. Plotselinge stroomuitval of wisselende elektriciteitsaanvoer, ook al is het maar kort, kan kostbare productiemachines beschadigen. 

Daarom zijn UPS-oplossingen standaard opgenomen in een industriële omgeving. Geïntegreerd met LoRa-communicatietechnologie en -sensoren, dient de SCP CUBE niet alleen als UPS, maar ook als een IIoT-sensorkoppeling. Het kan daarnaast werken met centrale gateways en cloud-servers om een volledige IIoT-oplossing te creëren.

Supercapaciteit
Vergeleken met grote UPS-systemen met batterijvoeding die urenlang stroom kunnen leveren, biedt ARBOR’s SCP-CUBE met meerdere condensatoren een paar minuten back-up stroom. Het belangrijkste doel is om het systeem voldoende tijd te geven voor een standaard uitschakeling om schade aan hardware en software van ingebouwde apparatuur te voorkomen

Een UPS met condensatoren heeft meerdere voordelen, waaronder hogere conversie en een efficiënte oplaadtijd. Daarnaast kunnen gewone batterijen zoals lood-zuur accu’s en lithium-ion batterijen gevoelig zijn voor hoge of lage temperaturen terwijl de SCP CUBE op basis van condensatoren blijft presteren bij temperaturen van -20 tot wel 70 graden Celsius. Bovendien kunnen de condensatoren in theorie onbeperkt opnieuw opgeladen worden en zijn ze zo goed als onderhoudsvrij.

Totale oplossing voor IIoT-implementatie
De SCP CUBE bevat de LoRa-communicatietechnologie van ARBOR waardoor het gegevens kan verzamelen van sensoren in productiemachines, zoals het CPU-gebruik, temperatuur en stroomvoorziening. De gegevens worden naar de centrale gateway gestuurd waardoor deze alle gegevens kan bewaken en kan reageren op afwijkingen door bijvoorbeeld het systeem te resetten.

“Met de introductie van de SCP CUBE, een UPS-systeem in combinatie met de LoRa-communicatietechnologie, helpen we klanten om IIoT-systemen sneller en goedkoper te implementeren”, zegt Bart Oosterink Senior System Engineer bij HPS Industrial. “We willen hiermee bijdragen aan de ontwikkeling van slimme productie en Industrie 4.0.”

Specificaties van de SCP CUBE:

  • Long-term availability and value-added services
  • Backup time including safe shutdown
  • Wide range power input: +12~28VDC
  • Dual power output: +12 or +24VDC
  • Wide operating temperature range (-20°C to 70°C)
  • Reboot function for PC-based systems