Nieuws

Terug naar overzicht

HPS Industrial doet al 25 jaar zaken in Taiwan

In de industriële computerbranche worden over het algemeen strenge eisen gesteld door zowel leveranciers en afnemers. Het gaat daarbij niet alleen om hoge kwaliteit, maar ook om flexibiliteit en de betrouwbaarheid van de oplossingen. 

Een van de manieren waarop HPS Industrial aan deze eisen kan voldoen, is door al jarenlang samen te werken met kwalitatief hoogstaande leveranciers uit Taiwan, waaronder Arbor, Moxa, iBASE en Aplex. “We werken met veel leveranciers al 25 jaar samen”, aldus Pieter van Woerden. Deze intensieve relatie levert volgens de general manager bij HPS Industrial verschillende voordelen op voor klanten. “We hebben ook een breed assortiment van de producten van deze leveranciers, waaronder singleboard computers, servers, netwerkproducten, Box-computers, Panel pc’s, etc.” 

Snelle en flexibele levering

“Voor ons is het belangrijk dat we de juiste artikelen snel kunnen leveren aan onze klanten”, aldus Pieter van Woerden. “Daarom zorgen we ervoor dat we zoveel mogelijk de juiste producten op voorraad hebben.” Daarnaast komt het regelmatig voor dat machinebouwers snel een product geleverd moeten krijgen wanneer zij een order binnenkrijgen. Om deze urgente bestellingen te kunnen leveren, is het volgens Van Woerden een voordeel dat HPS een goede relatie heeft met de leveranciers uit Taiwan. “We krijgen wekelijks vaste zendingen, maar als het echt nodig is, kunnen we ook urgente bestellingen met voorrang krijgen.”

Vertrouwen

Pieter van Woerden: “In onze branche is het heel belangrijk om langdurige contacten te onderhouden. Met name in Taiwan is het erg belangrijk om een relatie op te bouwen met zakenpartners. Zij doen zaken met personen die ze vertrouwen en het helpt ook zeker als je de taal spreekt. Onze International purchasing manager Shelley Lee komt zelf uit Taiwan en spreekt de taal. Dat zorgt voor een zeer goede band met de leveranciers. Daarnaast brengt HPS minstens een keer per jaar een bezoek aan de leveranciers. Daardoor zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.” 

Vertrouwen is volgens Van Woerden ook een belangrijk onderdeel van de relatie tussen HPS en zijn klanten. “We bieden zelf support aan onze klanten, bijvoorbeeld in de vorm van reparaties. Ook geven we advies bij het engineering-proces. Het is natuurlijk van groot belang dat onze klanten ons daarin vertrouwen, omdat ze HPS van zoveel mogelijk informatie moeten voorzien.” 

Overigens bezoekt het team van HPS ook regelmatig potentiële nieuwe leveranciers. “We zijn altijd benieuwd welke leveranciers meerwaarde kunnen bieden voor ons portfolio”, aldus Van Woerden. “Elke toepassing stelt vaak weer andere, specifieke eisen aan de industriële computer. In de markt voor industriële computers is maatwerk en de kennis die je hierover hebt belangrijk en dit blijven we dus constant ontwikkelen.”