Nieuws

Terug naar overzicht

Twee medewerkers van HPS Industrial behalen de titel Moxa Certified Engineer

HPS Industrial heeft vanaf nu twee medewerkers, Waeil Haider en Bart Oosterink, met de titel Moxa Certified Engineer (MCE). Dankzij deze certificering kunnen de twee adviseurs klanten optimaal adviseren op het gebied van netwerkverbindingen.

MODELEC Data-Industrie, importeur van oplossingen voor industriële netwerkoplossingen, Embedded Computers en gecertificeerd Moxa-trainingscentrum, verzorgde de training.

Waeil Haider en Bart Oosterink zijn gecertificeerd op de volgende gebieden:

  • IES-F1 Industrial Ethernet Foundations
  • IES-L2 Layer-2 Networking
  • IES-OM Operation & Maintenance

De IES-F1 training zorgt ervoor dat de medewerker op de hoogte is van alle basistechnieken van communicatieprotocollen binnen industriële netwerken. De Moxa-training IES-L2 zorgt ervoor dat de medewerker volledig op de hoogte is van switch-technologie. Daarnaast wordt er getraind in de configuratie van Moxa L2-switches. De voordelen van de training zijn dat er snelle terugkoppeling op pre- en aftersales mogelijk is, dat er een totaaloplossing geboden wordt en dat problemen snel opgelost kunnen worden. De IES-OM module draait om beheer en onderhoud van het netwerk, beiden essentieel voor een continu productieproces.     

“We zien steeds vaker dat onze klanten diverse onderdelen in het netwerk met elkaar willen koppelen via één netwerk”, zegt Steven Wigboldy, Business Development Manager bij HPS Industrial. “Zo hebben we onlangs bij een wereldwijde leverancier van verpakkingsrobots de netwerkverbindingen met deze robots gerealiseerd, dankzij onze kennis van Moxa-producten. Hierdoor is de productiecapaciteit gemaximaliseerd.

HPS Industrial ziet de vraag naar netwerkproducten groeien, doordat het belang van Ethernet-communicatie toeneemt. Dit zorgt ervoor dat er sneller en meer gegevens verkregen worden en verbetert productoptimalisatie. Ook zijn bedrijven steeds meer op zoek naar toegevoegde waarde, zoals maatwerkconfiguraties en advies. Om in deze behoefte te voorzien is de Moxa-certificering een mooie toevoeging