Nieuws

Terug naar overzicht

Intel® Elkhart Lake en IBASE fanless IoT gateway

Intel® Elkhart Lake en IBASE fanless IoT gateway

Intel®gebruikt codenamen wanneer ze het hebben over producten en technologieën die nog niet op de markt zijn verschenen.
Elkhart Lake is zo’n codenaam, vernoemd naar het toeristendorp in Wisconsin, USA

Waarom de codenaam Elkhart Lake?

Intel gebruikt de codenaam “Elkhart Lake” voor hun nieuwste lijn van Intel Atom® x6000E Serie en de Intel® Pentium® en Celeron® N en J Serie processors voordat deze dus op de markt kwamen. Helaas is het steeds zo dat de codenamen ondanks dat de producten uitgebracht zijn, door onze klanten en de media vaak gebruikt blijft worden en zo dus ook de codenaam Elkhart Lake. Het zal nog wel even duren voordat Elkhart Lake echt uit ons systeem is, net zoals met elke andere nieuwe Intel processor generatie. Voor nu is het een makkelijke manier om de nieuwe generatie processors die onze IBASE systemen hebben te benoemen.

De Intel Atom x6000E-serie en Intel Pentium en Celeron N-serie en J-serie brengen nieuwe mogelijkheden met zich mee op het gebied van Artificial Intelligence (AI), beveiliging, en realtime mogelijkheden voor edge-klanten. Ze zijn geïntroduceerd in september 2020 en nu beschikbaar in onze systemen voor de industriële markt.
 

Elkhart Lake Processoren zijn een nieuwe toevoeging aan ons portfolio

De AGS103T(S)is in het derde kwartaal van dit jaar leverbaar en gebruikt deze nieuwste Elkhart Lake CPU’s. De Intel® Atom® x6413E/x6211E Serie is de  nieuwste toevoeging aan de IBASE lijn en zal voornamelijk ingezet worden als fanless IoT Gateway systeem.

Enkele product eigenschappen:

  • Intel® Atom® x6413E/x6211E Series Processors
  • GPIO 4-in/4-uit & 1x DVI-I & 1x HDMI
  • Over/Under voltage beveiliging
  • Breed temperatuur bereik van -20°C tot 70°C
  • 1x 3042/2242 M.2 B-Key, 1x Micro SD, optioneel 1x 2.5’’ SSD
  • 3rd Gigabit Ethernet, 3x full-size Mini PCI-E sockets & 2x SIM card slots
  • Ondersteunt DIN-rail montage, muurbevestiging & TPM 2.0
  • 4x COM (RS232/422/485), 2x USB 3.1 & 2x USB 2.0