Nieuws

Terug naar overzicht

NUC alternatief?

Groeiende vraag naar populaire mini pc’s krijgt ruime aandacht bij HPS Industrial.

De systeemprestaties van mini pc’s worden steeds beter en door de robuuste fanless behuizingen zien we dat deze systemen ook steeds vaker in industriële- en kantooromgevingen gebruikt worden. Door de vele bevestigingsmogelijkheden kan de pc eenvoudig buiten het zicht bevestigd worden aan een beeldscherm, muur(beugel) of op een DIN-rail. HPS Industrial biedt keuze uit verschillende merken mini pc’s met een grote variatie aan processoren en opties.

Waarschijnlijk heb je al wel eens van de NUC van Intel gehoord. Een populaire mini pc waarvan Intel heeft aangegeven te stoppen met het investeren hierin en zelf geen nieuwe varianten meer op de markt zal brengen. Voor bestaande- en geïnteresseerde klanten van de NUC zijn er dus goede alternatieven beschikbaar!

Eén van de alternatieven zijn de QBiX mini pc’s.
QBiX is onderdeel van GIGAIPC en bouwt al jaren mee aan de ontwikkeling van de mini pc. Door breed uiteenlopende specificaties is er voor de meeste applicaties een passende QBiX te vinden.

HPS Industrial heeft deze systemen, met een Celeron processor bijvoorbeeld, ingezet voor een proces waar meerdere parameters samen kwamen en weergegeven moesten worden op een display. Deze energiezuinige systemen kunnen dan ook goed ingezet worden voor het visualiseren van data.

In een ander project, waar we onze AI-software ingezet hebben, is een QBiX systeem het hart geworden voor het scannen van labels op pallets waarmee wordt doorgegeven waar de betreffende pallet heen getransporteerd moet worden.

Ook processen waar rekenkracht voor nodig is zijn goed te combineren met een QBiX. Denk aan applicaties waar zwaardere berekeningen uitgevoerd moeten worden of meerdere processen tegelijk moeten worden uitgevoerd.

Wil je weten of de QBiX ook inzetbaar is in jouw toepassing? Wij denken graag met je mee.
Kijk o.a. hier voor meer informatie