Cases

Terug naar overzicht

HPS levert industriële pc’s voor de trackless ETF-voertuigen in Walibi attractie

Als je al eens een ritje hebt gemaakt in de Walibi-attractie Popcorn Revenge, dan vraag je je waarschijnlijk af: hoe kunnen deze sierlijke wagens bewegen zonder rails? De maker van deze interactieve trackless darkride, kan antwoord geven op deze vraag.

Robuuste hardware is cruciaal. Ieder uur dat een attractie stilstaat, is een uur te lang

Het Limburgse bedrijf ETF Ride Systems is de maker van de Popcorn Revenge-voertuigen. Ruud Koppens, CEO van ETF legt uit: “Onze trackless voertuigen maken gebruik van inductie, ze volgen een route die wordt weggewerkt onder de vloer. Hierdoor lijkt het net alsof de voertuigen in Popcorn Revenge vrij over de vloer bewegen.”

Dat deze attractie heel bijzonder is, is ook in het buitenland opgevallen. Zo ontvangt Walibi België op 18 april 2020 een TEA-award voor Popcorn Revenge. De TEA-award is een prestigieuze prijs die wordt uitgereikt door de organisatie waarin ontwerpers en ontwikkelaars van attractieparken wereldwijd zijn verenigd.

Robuustheid is heel belangrijk. Dit is een van de redenen waarom we HPS hebben geselecteerd als leverancier

Door het elegante uiterlijk van de Popcorn Revenge-voertuigen vergeet je bijna dat er binnenin een hele berg software en hardware is weggewerkt die deze technologie mogelijk maakt. Ruud Koppens: “De voertuigen van Popcorn Revenge sturen voor een groot deel de show control aan van de attractie – denk aan het openen van een deur als een voertuig nadert en het afspelen van de juiste geluidseffecten op het juiste moment. Als er iets met de techniek in het voertuig gebeurt, ligt dus de gehele attractie stil. Dit betekent dat de hardware in het voertuig continu moet presteren. We stellen daarom hoge eisen aan de industriële pc’s en de leverancier ervan.”

Voor de industriële pc’s in de voertuigen, heeft ETF de hulp van HPS Industrial ingeschakeld. Steven Wigboldy, Business Development Manager bij HPS Industrial: “Onze embedded computers zijn vooral geschikt omdat ze geen bewegende onderdelen bevatten, hierdoor gaan ze veel minder snel stuk. Matt Naus, Senior Software & Electronics engineer bij ETF vult aan: “Je kunt je misschien wel voorstellen dat de voertuigen in Popcorn Revenge letterlijk stof doen opwaaien, aangezien ze de hele dag over de grond glijden. Als er stof in een ventilator van een pc terechtkomt, kan dat een storing veroorzaken.”

Uit ons eigen research bleek dat HPS snel support kan leveren

Daarnaast is ook het serviceniveau van een leverancier belangrijk. Ieder uur dat een attractie stilstaat is een uur te lang. Matt Naus: “Uit ons eigen research bleek dat HPS snel support kan leveren, omdat het bedrijf directe contacten heeft met fabrikanten. Dat snel kunnen schakelen vinden we belangrijk. In de ruim vier jaar dat ETF de pc’s van HPS gebruikt, is de samenwerking met HPS probleemloos verlopen.”

Steven Wigboldy: “We zijn er bijzonder trots op dat wij een bijdrage hebben mogen leveren aan dit mooie project. Als je al eens in Popcorn Revenge hebt gezeten, weet je dat dit een heel speciale attractie is. Het is voor ons een hele eer om met zo’n innovatieve partij als ETF samen te mogen werken.”