Cases

Terug naar overzicht

Hertek zorgt ervoor dat zorgorganisaties 24/7 operationeel zijn

Voor Hertek, een specialist in veiligheid en welzijn voor mensen en bedrijfsmiddelen in gebouwen, levert HPS Industrial de industriële PC’s voor het Sonevo zorgdomoticaplatform. Hertek heeft een eigen zorgdomoticaplatform ontwikkeld, genaamd Sonevo, en geïmplementeerd bij diverse zorgorganisaties, zoals verpleeg- en verzorgingshuizen.

Een belangrijke randvoorwaarde voor Hertek was betrouwbaarheid, wat concreet inhoudt: zo min mogelijk downtime. Dit is belangrijk omdat het zorgdomoticaplatform onder andere de alarmering binnen zorgorganisaties aanstuurt.

Zo min mogelijk bewegende onderdelen

Het zorgdomoticaplatform van Hertek draait op industriële PC’s (IPC’s) die bij de locaties van zorgorganisaties zelf worden geplaatst of in datacenters. Hierbij worden de IPC’s in verschillende omgevingen geplaatst, zoals datarekken of meterkasten, zodat ze minder toegankelijk zijn voor onbevoegden en netjes weggewerkt. Omdat sommige IPC’s op minder toegankelijke plaatsen worden gemonteerd, is het belangrijk dat ze weinig onderhoud nodig hebben en zo compact mogelijk zijn. Danny Hooijer, Sales Engineer bij HPS Industrial: “Aangezien ruimte in een datarek soms beperkt is en we willen voldoen aan de wensen van Hertek hebben we gekozen voor PC’s van 2HE (dit is de hoogte van het chassis) in plaats van 4HE, wat gebruikelijker is. Voor de kleinere ruimtes, zoals bijvoorbeeld meterkasten of boven een systeemplafond, maken we gebruik van compacte fanless box PC’s. Deze systemen worden aangeboden met een SSD-schijf zodat deze box PC’s geen draaiende mechanische onderdelen hebben. Hierdoor zijn de systemen onderhoudsvrij en hebben ze een langere levensduur omdat de slijtage veel minder is.”

Hoge betrouwbaarheid en zo min mogelijk downtime

Sjoerd Custers, productmanager bij Hertek: “Voor ons zorgdomoticaplatform zochten we naar een partij die PC’s en servers op maat bouwt en voldoet aan de specifieke eisen die gelden voor de zorg, zoals hoge betrouwbaarheid en zo min mogelijk downtime. Daarnaast moet ons systeem gemiddeld zo’n 15 jaar draaien, dus zochten we hardware die lang leverbaar is en dan kom je al snel uit op speciale industriële oplossingen. Bij consumentenhardware zie je bijvoorbeeld dat er ieder jaar weer een nieuw model op de markt komt, terwijl wij juist zochten naar een model dat lang leverbaar is en ondersteund wordt. Het is namelijk niet efficiënt als onze engineers steeds nieuwe systemen moeten leren kennen. Daarnaast is weinig onderhoud belangrijk voor de meeste zorgorganisaties en HPS Industrial levert de solide kwaliteit die we zochten. Vooral kleinere zorgorganisaties hebben vaak geen eigen IT-afdeling en meestal ook geen lokaal beheer. Voor deze organisaties is het extra belangrijk dat de apparatuur robuust is. De zorg draait tenslotte 24/7 en iedere minuut downtime benadeelt de kwaliteit van de zorg. Een zorgorganisatie kan zich niet veroorloven dat een harde schijf crasht of een voeding kapotgaat. Stel je voor dat er honderd bewoners van een verpleeghuis zonder zorgalarmering zitten, dan is de veiligheid simpelweg niet langer gewaarborgd."

Inmiddels past Hertek al jaren de onderhoudsvrije mini PC’s toe, waardoor zorginstellingen 24/7 draaien op een stabiel en betrouwbaar zorgdomoticaplatform.