Cases

Terug naar overzicht

Gebruiksklare en stabiele systemen voor de veeleisende smart devices markt.

Het is een flinke uitdaging om productielijnen voor het assembleren van optische componenten voor smartphones te leveren, een snel veranderende markt waarin IMS al meer dan tien jaar actief is. Er wordt 24/7 gebruik gemaakt van de IMS machines en dat vraagt ook de nodige stabiliteit van de subsystemen.

"De machines gaan wel eens uit (onderhoud) echter blijft de PC toren altijd onder spanning aan. Het is dus een mooie prestatie dat ze sinds 2006 nog steeds elke dag staan te draaien en dat is zeker ook toe te schrijven aan de kwaliteiten van HPS Industrial", legt Bart Deen, Controls Engineer bij IMS uit.

Integrated Mechanization Solutions (IMS) uit Almelo ontwikkelt en bouwt productielijnen voor de automotive, smart devices en medische industrie en levert wereldwijd aan diverse producenten. IMS ontwikkelt en levert de productielijnen aan klanten die daarmee kleine, samengestelde producten kunnen produceren. Voorbeelden van die producten zijn sensoren die in auto’s gebruikt worden en cameramodules voor smartphones.

De juiste partner voor lange termijn.

In 2006 zocht IMS een leverancier van pc-systemen voor de productielijnen. De keuze viel op HPS Industrial, omdat bleek dat de engineers goed konden meedenken met IMS, zodat ze dienstverlening op maat konden bieden. Voor IMS was het daarnaast belangrijk dat de onderdelen lang leverbaar zouden zijn en stabiel konden draaien, HPS Industrial kon ook voldoen aan die wensen. Bij de start van de samenwerking leverde HPS de computers geleverd volgens de gestelde specificatie (degelijk, snel en onderdelen lang leverbaar) voor één prototype productielijn. IMS heeft deze systemen zelf geïnstalleerd en geconfigureerd.

Er werd veel overlegd over de inrichting en de benodigdheden.

Die eerste samenwerking bleek een dusdanig succes, dat HPS Industrial een groter aandeel kreeg in de levering van de vijf kopieën van de productielijn die daarop volgden. HPS Industrial kreeg namelijk het verzoek om volledige pc-torens te realiseren (bedraad en pc geconfigureerd), inclusief de hardware en de software. Ze maakten de pc-torens (zogenoemde 19'' racks) klaar voor IMS, zodat IMS ze vervolgens direct in gebruik kon nemen. Er werd veel overlegd over de inrichting van de kast en de benodigde embedded image voor de pc's, zodat de systemen werden geoptimaliseerd.