Cases

Terug naar overzicht

Unieke Digital Signage Panel PC oplossing voor Prisma IT

Voor deze digital signage-oplossing heeft HPS Industrial schermen geassembleerd die tegen een stootje kunnen. Het betreft een 42” panel PC-oplossing. De hardware moest voldoen aan een breedbeeld-formaat en moest een PC-functie hebben vanwege de content die in full HD moet kunnen worden getoond.

Prisma IT & HPS Industrial werken al jarenlang samen.

Prisma IT ontwikkelt softwaresystemen voor bedrijven om een efficiëntieslag te kunnen maken. Zo ontwikkelde Prisma IT Multi Channel Publisher (MCP), onderdeel van de ALLIANT Suite. MCP is een multi-channel-platform dat wordt gebruikt in verschillende branches. Door middel van dit platform is het makkelijker om content via verschillende devices naar buiten te brengen. Een nieuwsbericht kan bijvoorbeeld in een nieuwsbrief terechtkomen, op intranet, in een mobiele app of via een beeldscherm op de gewenste locatie worden getoond. Dit alles gebeurt vanuit een centrale content editor die automatisch de juiste formaten voor de juiste kanalen gebruikt. Voor een groot Nederlands vervoersbedrijf is MCP door Prisma IT op maat gemaakt. Om de gewenste berichten te kunnen tonen, is gekozen om beeldschermen in te zetten. Deze 75 beeldschermen zijn verspreid over het hele land opgehangen en worden gevoed met content die via deze Multi Channel Publisher wordt gecreëerd. HPS Industrial heeft voor deze opdracht de beeldschermen aan Prisma IT geleverd. Prisma IT & HPS Industrial werken al jarenlang samen.

HPS Industrial draagt bij aan digital signage-oplossing

Voor deze digital signage-oplossing heeft HPS Industrial schermen geassembleerd die tegen een stootje kunnen. Het betreft een 42” panel PC-oplossing. De hardware moest voldoen aan een breedbeeld-formaat en moest een PC-functie hebben vanwege de content die in full HD moet kunnen worden getoond. Job van Oossanen, Sales Manager bij Prisma IT: “Dit soort beeldschermformaten als panel PC-oplossing zijn standaard heel moeilijk verkrijgbaar in de markt. HPS Industrial is prima in staat gebleken een dergelijke panel PC voor ons te ontwikkelen.”

Unieke eigenschappen

De panel PC moest aan de volgende eisen voldoen:

• Scherm moet stevig en robuust zijn; metalen behuizing en stevige glasplaat
• Geschikt voor 24/7-gebruik
• Mogelijkheid tot het tonen van 50 frames per seconde, in full HD
• Scherm moet kunnen werken in omgevingstemperaturen variërend van -20 tot +65 graden en daarmee geschikt zijn voor ‘wide temperature’-omgevingen
• Het moet een ‘long life product’ zijn; over 2-4 jaar moet het product nog steeds leverbaar zijn
• Glasplaat moet anti-glare zijn; een glasplaat laten voorzien van een mat laagje om weerkaatsing van lichtbronnen te minimaliseren

Werken met digital signage-technologie

De 75 beeldschermen zijn geplaatst, verspreid over het land. De nieuwe beeldschermen zijn vooraf door Prisma IT getest en gekoppeld aan de werkomgeving MCP. Redacteuren kunnen in deze omgeving inloggen en content creëren en via de beeldschermen delen. De schermen zijn individueel aan te sturen, dus de uiteindelijke boodschap die wordt verzonden, kan op iedere locatie anders zijn. Redacteuren kunnen met de mogelijkheden van deze digital signage-oplossing voortaan veel efficiënter te werk gaan door eenmalig content te creëren en deze op meerdere plekken uit te zetten, zowel via online als offline kanalen. Hiermee wordt een ‘COPE’ content management-pijplijn gecreëerd: ‘create once, publish everywhere’. De ALLIANT Suite-API kan via een breed scala aan kanalen publiceren: web, mobiel, apps, Yammer en meer. Job van Oossanen: “MCP is daarnaast een schaalbare oplossing die eenvoudig aan te passen is aan veranderende behoeftes. Op het moment dat er nieuwe mogelijkheden binnen distributiekanalen ontstaan, moeten deze eenvoudig binnen een CMS doorgevoerd kunnen worden. Wij zijn blij dat HPS Industrial ons ook bij deze opdracht weer heeft kunnen helpen, ditmaal met het leveren van innovatieve panel PC’s; een onmisbare component in deze oplossing.”